Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Mektepsko takmičenje i takmičenje iz Vjeronauke

Mektepsko takmičenje i takmičenje iz Vjeronauke

19.4. Realizovano je takmičenje iz Vjeronauke u prostorijama Atik džamije za 8. i 9. razred osnovne škole, iz obje generacije je bilo po 7 takmičara, a komisiju za pregled testova su činili Omer ef. Camić, Kemal ef. Gutić te profesor Samir Baćevac.

Najbolje rezultate za učenike 9.razreda su osvojili: 1.Pirić Amela, 2.Baćevac Muamer i 3. Konaković Emina; a za učenike 8.razreda: 1. Alihodžić Lejla, 2. Imamović Elma i 3. Baćevac Mediha.

Dana 20.4. u Atik džamiji je realizovano mektepsko takmičenje iz kiraeta u dvije kategorije, polaznici uzrasta do 13 godina, gdje je prvo mjesto osvojila Medina Camić i polaznici uzrasta do 15 godina gdje je prvo mjesto osvojila Dženana Musić. Također je održan i test općeg znanja gdje su prva tri mjesta osvojili: 1. Alihodžić Lejla; 2. Pirić Amela i 3. Zakomac Šemso.

Za prva tri mjesta iz Vjeronauke i mektepskog testa općeg znanja, te za prva mjesta iz obje kategorije u kiraetu su uručene novčane nagrade.

Tokom mektepskog takmičenja je u prostorijama džamije za ostale polaznike predsjednik Udruženja demobilisanih boraca Mulamustafić Mustafa govorio o važnosti i formiranju Armije RBiH.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh