Od Sevbana, radijallahu anhu, da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Najbolji je dinar onaj dinar kojim čovjek nahrani svoju djecu, i dinar kojim hrani svog konja pripremajući ga na Allahovom putu, i dinar koji čovjek potroši na svoje prijatelje na Allahovu putu.
(Muslim)

Kao biser skrivena muslimanka hidžabom pokrivena

Kao biser skrivena muslimanka hidžabom pokrivena

Program povodom Dana hidžaba u Janji

U organizaciji Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Janja, u petak, 02. februara 2024. godine, u prostorijama Omladinskog centra, obilježen je Dan hidžaba.

Program „Kao biser skrivena, muslimanka hidžabom pokrivena“ započela je uvodnim riječima i toplom dobrošlicom koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Janja muallima Azemina Gutić.

Na početku programa ajete časnog Kur'ana proučila je polaznica mekteba i škole Kur'ana Halima Aletović.

Prigodno predavanje u povodu Svjetskog dana hidžaba održala je muallima Elma Jakupović.

Omladinski centar bio je ispunjen našim džematlijkama, djevojkama i hanumama koje su došle slušati na temu „Hidžab-odziv na naredbu Gospodara“

Cilj ovog programa bio je ukazati na hidžab, njegovu vrijednost, odgovornost, samu ljepotu, kao čast i dostojanstvo žene muslimanke.

Ovom prilikom, a kako je to već i postala tradicija, uručeni su prigodni pokloni u znak podrške i ljubavi sestrama koje su u protekloj godini odlučile svoj životni put da upotpune hidžabom.

Muallima Alma Cifrić se potrudila da prisutnima na praktičan način pokaže kako na jednostavan a lijep i propisan način staviti hidžab.

Moderator programa bila je učenica srednje škole Sumejja Hamzić, a program su dodatno uljepšale izvedbama ilahija i recitala polaznice mekteba, obdaništa Vildan i Behram-begove medrese.

Dovu je proučila muallima Alma Cifrić, nakon čega je uslijedilo druženje opuštenog karaktera.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh