Ebu-Musa el-E'ari, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah, d.š., drži Svoju ruku ispruženom tokom cijele noći, primajući pokajanja onih koji su danju griješili, a danju pruža ruku, primajući pokajanja onih koji su noću griješili, sve dok sunce ne izađe sa zapada - kao jedan od predznaka kraja ovoga svijeta.
Hadis bilježi: Muslim

Poklonjena krava porodici Muratović u Janji

Poklonjena krava porodici Muratović u Janji

U petak, 28. juna 2024. godine, odnosno 22. zu-l-hidždžeta 1445. h. g. humanitarno udruženje “Povratak kući” doniralo je kravu porodici Muratović u Janji.

Porodica Muratović Zekerijaha, zv. Kike, svoju egzistenciju obezbjeđuje proizvodnjom mlijeka. Zekerijah i njegova supruga su vrijedni, a njihova djeca redovno pohađaju školu i mekteb. Porodica Muratović je u prethodnim godinama iskušana smrću čak dvoje djece.

Na zahtjev koordinatora za društvenu brigu Medžlisa Islamske zajednice Janja, Gutić Kemal-ef., udruženje “Povratak kući”, na čelu sa predsjednikom Alihodžić Samirom, prikupilo je potrebna sredstva za kupovinu steone krave, a kupoprodaja je realizovana u petak. U prethodnim godinama, udruženje “Povratak kući”, je doniralo krave za porodice Mahalbašić i Ćelahmetović u Janji.

Humanitarno udruženje za podršku održivom povratku ,,Povratak kući” iz Sarajeva formirano je polovinom 2009. godine. Udruženje je formirano sa ciljem prikupljanja i distribucije humanitarne pomoći, prvenstveno povratničkoj populaciji. Udruženje je primarno fokusirano na pomaganje ruralnog povratka, i to najčešće na način da se ugroženim povratničkim porodicama doniraju jedinke stočnog fonda, uglavnom krave, koje su dobno prispjele za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda, te njihovu daljnju reprodukciju.

U ime Medžlisa Islamske zajednice Janja, želimo se zahvaliti g. Alihodžić Samiru i udruženju “Povratak kući” za još jednu uspješno realizovanu aktivnost. Iskreno se nadamo da će ovaj hajr pomoći našim sugrađanima iz porodice Muratović.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh