Poslanik s.a.v.s. je rekao: Najbolji saf kod muškaraca je prvi saff, a najgori je zadnji. Najbolji saff kod žena je zadnji saff a najgori prvi.

Prvak Suad Godušević, ponos Medrese

Objavljeno 13.08.2013.

Za web portal Karađoz-begove medrese razgovaramo sa učenikom naše škole Suadom Goduševićem, koji je na 19. takmičenju učača Kur'ana u Zagrebu osvojio prvo mjesto u kategoriji Hifz pet džuzeva sa tedžvidom i donio nesvakidašnji uspjeh Kolektivu Karađoz-begove medrese.  Suad sa nama dijeli razmišljanja o svojoj ljubavi prema Kur'anu, učešću na takmičenjima, osvojenom prvom mjestu u Zagrebu…

KBM: Stazama učenja Kur'ana krenuli ste protekle školske godine, i aktivan ste član Sekcije za hifz Karađoz-begove medrese … Koliko vas raduje to što ste član jedne takve sekcije, odnosno, što se družite sa Vječnom riječju, koja treba da bude naša životna vodilja?

Suad Godušević: Moja radost je veća nego što se može riječima opisati, drago mi je što sam član jedne takve sekcije u kojoj je Kur'an glavni motiv za naše okupljanje i druženje sa govorom Uzvišenog, a koji je napajanje za naša srca i duše.

KBM: Za kratko vrijeme i rad s profesorom Arminom Abazom, koji rukovodi Sekcijom za hifz, naučili ste već jedan dobar dio Kur'ana napamet, ali i učestvovali na pojedinim takmičenjima učača Kur'ana. Koliko su vam dragi, a znamo da jesu, uspjesi koje postižete na takmičenjima koja se organizuju upravo radi druženja sa Kur'anom Časnim?

Suad Godušević: Radost mi je što mogu da učestvujem na takvim takmičenjima, a i uz to da uloženi trud bude popraćen nekim od prvih mjesta za koje je svakako zaslužan moj muhaffiz profesor Armin Abaza. Velika radost je i družiti se na tim takmičenjima sa hafizima, ali i onima koji su na putu da to postanu, te biti dio skupa i okupljen na jednom mjestu na kojem se uči i druži s Kur'anom, a znamo da Uzvišeni, a i meleki spuštaju bereket na takve skupove i mjesta.

KBM: Posebnu radost priuštili ste Kolektivu Karađoz-begove medrese učešćem na Evropskom takmičenju učača Kur'ana u Zagrebu, donijevši mu prvo mjesto u kategoriji Hifz pet džuzeva sa tedžvidom. Kakav je osjećaj bio nastupiti na jednom internacionalnom takmičenju i kakav kada su vas proglasili za pobjednika u kategoriji u kojoj ste se takmičili?

Suad Godušević: Samim tim što mi je ovo bilo prvo internacionalno takmičenje zadovoljstvo mi je bilo učestvovati na njemu i upoznati učače iz ostalih medresa, pa i iz raznih dijelova Evrope… Šta da vam kažem,  konkurencija na jednom od ovakvih takmičenja je više nego jaka,  posebno kada je predsjednik komisije iznio stav komisije o svim učačima, osim troje, da su proučili odličnom ocjenom, i kada vas proglase na jednom takvom takmičenju za pobjednika u jednoj od kategorija neobično je, iznenađujuće … osjećaj je teško opisiv, više se doživljava srcem.

KBM: Kao prvak tog takmičenja, kao onaj kome je Kur'an dnevna preokupacija, kažite poruku mladosti Medrese, ali i svima onima koji će čitati ovaj kratki intervju s vama, kako nam valja kroz život hoditi?

Suad Godušević: Poručujem učenicima Medrese, kao i svima onima koji čitaju ovaj intervju, da im, čime se god bavili u životu,  glavni oslonac i vodič bude Kur'an, kojim, ako svoj život usmjere prema njemu, zasigurno će imati nagradu i na ovom i na onom svijetu.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh