Dobročinstvo je da obožavaš Allaha kao da Ga vidiš, jer iako ti Njega ne vidiš, on tebe, zaista, vidi.
(Buharija i Muslim)

Održana takmičenja iz Islamske vjeronauke

Održana takmičenja iz Islamske vjeronauke

U subotu, 4. marta 2023. godine, u kabinetu Islamske vjeronauke u JU Osnovna škola “Meša Selimović”, kao školi domaćinu, održano je već tradicionalno opštinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke. Takmičenju je pristupilo 20 učenika VIII i IX razreda koji su se kvalifikovali iz pet škola sa područja Grada Bijeljina. Testator je bila zamjenik direktora Škole Azra Sadiković, dok su komisiju za pregled testova, unaprijed šifrovanih testova, činili Glavni imam MiZ Bijeljina Samir-ef. Camić, prof. Enisa Okanović, prof. Mustafa Hrustanbegović i prof Samir Baćevac.

Rezultati testiranja su sledeći:

IX razred: 1. Lamija Rešidović, 2. Medina Mehanović, 3. Lamija Ikić,

VIII rezred: 1. Davud Okanović, 2. Alma Đezić, 3. Daris Alihodžić.

U veoma prijatnoj atmosferi, učenici su imali priliku da se bolje upoznaju, druže i pokažu svoje znanje!

U utorak, 7. marta 2023. godine u kabinetu mekteba u Atik džamiji u Janji, održano je opštinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike prvog razreda srednjih škola sa područja grada Bijeljina.
Nakon održanog takmičenja koje je proprato hafiz Omer-ef. Camić i komisijskog pregleda testova, proglašeni su pobjednici takmičenja:
1. Prvo mjesto osvojila je učenica Adina Saračević- učenica Srednje stručne škole u Janji,
2. Adnan Velagić- učenik Srednje medicinske škole u Bijeljini,
3. Amar Pobrklić- učenik Srednje medicinske škole u Bijeljini.
4. Omer Bošnjaković, učenik Srednje ekonomske škole u Bijeljini.
Svi takmičari su dobili pohvale za učešće na opštinskom takmičenju iz predmeat Islamska vjeronauka. Iskrene čestitke učenicima koji su se plasirali na regionalno takmičenje koje će se održati 18. marta u Tuzli.

Novčane nagrade i knjige kao poklon, za osvojena prva mjesta su obezbijedili Medžlis Islamske zajednice Janja i Medžlis Islamske zajednice Bijeljina, a svim učesnicima su pored pohvala dodijeljene i knjige kao poklon za učešće na takmičenju!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh