Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik – prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari.
(Muslim)

Lijepi prizori iz Janje: Primjer kako odgovorno brinuti o zemlji

Lijepi prizori iz Janje: Primjer kako odgovorno brinuti o zemlji

Lijepi prizori zabilježeni su u Janji, gdje se na vakufima Medžlisa Islamske zajednice Janja zeleni pšenica.

– Bog nam je dao plodnu zemlju, a mi smo se odlučili da je oplemenimo. Medžlis Islamske zajednice Janja kroz godine pažljivo je planirao, ulagao i vrijedno radio na unaprjeđenju velikih površina vakufskih parcela. Rezultati tih napora svake godine su vidljivi u vrijeme ubiranja plodova sa ovih usjeva.

Stotine duluma zasijanih vakufskih parcela u Janji primjer su svima nama kako odgovorno brinuti o zemlji – poručili su iz Medžlisa Islamske zajednice Janja.

Podsjećamo, Medžlis Islamske zajednice Janja već deceniju realizuje projekat kultivacije vakufske imovine u oblasti poljoprivrede.

Značajna pomoć koju im pružaju viši organi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kroz Fond Bejtul-mal ali i druge vidove podrške, im je dodatni podstrek i sigurnost u svemu što se radi.

(Preporod.info)

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh