Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)

Bajramska akademija “Ni bajrami više nisu što su nekad bili”

Ramazanski bajram u Janji je obilježen bajramskom akademijom, 04. juna 2019.g. Sala Doma kulture u Janji je bila popunjena do posljednjeg mjesta.

Bajramska akademija je nosila naziv: „Ni Bajrami više nisu što su nekad bili“ a za program se pobrinula studentica FIN-a Aganović Emina.

Građani Janje su prisustvovali predivnoj izvedbi Ilahija hora MIZ Janja, drame u izvedbi Omer ef. Jakupovića i Nizame Musić, sevdalinkom je prisutne počastio Muhamed Aganović.

Akademiji su također prisustvovali predstavnici Medžlisa IZ Janja, MIZ Bijeljina, predstavnici lokalne vlasti, a prisutnima se obratio Glavni imam, hafiz Omer ef. Camić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh