Enes, ibn Malik el-Ensari, omiljeni sluga Poslanikov, pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Allah se više obraduje pokajanju Njegova roba, nego što bi se neko od vas obradovao pronalasku svoje izgubljene deve u pustinji bez vode i jela.
Hadis je Muttefekun alejhi

Podijeljene osnovne životne namirnice postačima u Janji

Imami Medžlisa Islamske zajednice Janja, u saradnji sa organizacijom “Izvor dobročinstva” sa sjedištem u Vogošći su obišli džematlije te im uručili pakete osnovnih životnih namirnica.

Ramazan je svakako prilika da pokažemo empatiju i suosjećanje sa starijima i onima koji su u potrebi tokom ramazanskih mubarek dana koje provodimo pod određenim ograničenjima.

Zahvalni smo Uzvišenom Allahu na svakom stanju, ali i ljudima dobre volje kao što je gospodin Harmin Suljić, koji je poslao 30 paketa ispred navedene organizacije.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje će Medžlis Islamske zajednice Janja provesti u ovom mubarek mjesecu Ramazanu, a naše čitaoce ćemo o svemu upoznavati blagovremeno.

Napominjemo da smo pred početak mubarek mjeseca ramazana, u saradnji sa Uredom za Zekat Rijaseta IZ u BiH,  obišli 5 porodica kojima smo uručili novčane bonove koje mogu iskoristiti u Bingu.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh