Allahova je pomoć džematu. Ko god sam ode iz džemata, sam će se naći u džehennemu.
(Tirmizi)

Četrnaest godina rada Vildana-mekteba za predškolski uzrast

Četrnaest godina rada Vildana-mekteba za predškolski uzrast

Već tradicionalna priredba za polaznike Mekteba za predškolski uzrast- Vildan, roditelje polaznika i upravu Medžlisa Islamske zajednice Janja održana je u petak, 27. januara 2023. godine. Mališani Vildana  su priredili priredbu povodom godišnjice osnivanja Mekteba za predškolski uzrast u Janji.

Vildan ove godine obilježava četrnaest godina kontinuiranog rada na području Medžlisa Islamske zajednice Janja.

„Godine koje su iza nas bile su pune uspona i padova ali ponosni smo na činjenicu da smo iz svakog iskušenja nešto naučili i da koračamo samo naprijed“, istakla je Almedina Durgutović, rukovodioc Mekteba za predškolski uzrast.

 

Prostor Omladinskog centra u kojem se održala priredba bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a uz smijeh, dječije pjesmice i recitacije prisutni su uživali. Na kraju programa prisutnima se obratio glavni imam hafiz Omer-ef. Camić, koji je istakao da su planovi za budućnost proširenje prostorija kako bi se mogao povećati broj polaznika. Hafiz Camić je izrazio zahvalnost učiteljicama na trudu koji ulažu u radu sa djecom, kao i roditeljima koji povjeravaju svoju djecu na odgajanje i čuvanje Islamskoj zajednici.

Muhammed s.a.w.s. je rekao: “Lijep odgoj je najvrijednije nasljedstvo koje roditelj može ostaviti svome djetetu.“

Misija Vildana je da pomogne roditeljima da djeca usvoje temeljne vrijednosti islama kako bi sutra bili korisni članovi društva, a prvenstveno ponos svojim roditeljima kako na ovom tako i na budućem svijetu.

Molimo Uzvišenog Allaha da podari bereketa u budućem radu u Vildanu i da narednim generacijama bude prva stanica u formiranju i razvoju njihovog identiteta.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh