Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Vikend na Vlašiću

Mladi Medžlisa IZ Janja su, u okviru planiranih aktivnosti u 2018 g. koji provode koordinatori za rad sa mladima, Mujaga ef. Cifrić i Omer ef. Jakupović, proveli vikend na Vlašiću.

Putovanje je započelo u ranim jutarnjim satima 06.01.’18. kada su se mladi uputili prema Travniku i Babanovcu na Vlašiću.

Mladi su obišli Ahmiće mjesto gdje su počinjeni strašni zločini nad Bošnjacima ovog sela 1993. g. Prisutnima se obratio imam džemata u Ahmićima, Mahir ef. Husić, te kazao nekoliko zastrašujućih podataka o tome šta se dešavalo tog 16. Aprila 1993. g.

Ovo je bio jedan od načina da svoje mlade edukujemo o tome šta se dešavalo na prostoru Bosne i Hercegovine devedesetih godina.

Nastavili smo putovanje, te se smjestili kod hadžije Sabahudina, kojem, i ovom prilikom, iskazujemo zahvalnost na gostoprimstvu.

Uslijedila su druženja, skijanje, sankanje…

U nedjelju, 07.01.’18.u večernjim satima, je uslijedio povratak. Iskoristili smo priliku za kahvu i večeru u Travniku.

Jedan dio ovog druženja se može vidjeti u foto galeriji.

Posebno se zahvaljujemo rukovodstvu MIZ Janja koji su odobrili i finansirali prijevoz za mlade!

M.C.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh