Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem rekao: Pogledajte u one koji su niži od vas, a ne u one koji su viši od vas, to je najbolji način da izbjegnete omalovažavanje Allahove blagodati prema vama.

„Baš hanume“ iz Donjeg Vakufa posjetile Janju

Dana, 28.09.2019 godine, naš Medžlis posjetile su džematlijke iz Donjeg Vakufa. „Baš hanume“ kako sebe nazivaju, došle su u našu Janju, kako bi našim janjanskim hanumama pokazale da nisu same i da nisu zaboravljene u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, da se upoznaju sa Semberskom kulturom i običajima, da našim ženama daju podršku i iskažu duboko poštovanje, za njihov rad, trud i sve što su dosad doživjele, te da se upoznaju i povežu sa našim hanumama zbog moguće dalje saradnje i druženja.

Po samom dolasku u Janju, naše gošće dočekale su vrijedne aktivistice našeg medžlisa, i zajedno su posjetile Atik džamiju i obdanište Vildan. Riječi dobrodošlice, uputila je koordinatorica odjela za brak i porodicu, muallima Azemina Gutić i u kratkim crtama predstavila rad našeg Medžlisa i odjela za brak i porodicu. Muallima Almedina Durgutović je predstavila rad dječijeg obdaništa. Druženje uz muhabet i sohbet je nastavljeno u prostorijama Omladinskog centra, gdje su razmjenjena iskustva o radu i aktivnostima. Prije samog povratka, naše gošće imale su priliku da posjete i Džedid džamiju.

Uz obostrano zadovoljstvo, proveden je jedan divan dan sa hanumama iz Donjeg Vakufa kao i gošćama iz Bijeljine. Bilo je ovo lijepo druženje, nadamo se da će ovakvih susreta u budućnosti biti više.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh