Najgore što se može naći kod čovjeka jeste škrtost zbog pohlepe i strah bez razloga.
(Buharija i Ebu Dawud)

Ramazanska akcija “Otvorimo hiljade vrata” na području MIZ Janja

Ramazanska akcija “Otvorimo hiljade vrata” na području MIZ Janja

 

Na području Medžlisa Islamske zajednice Janja, u toku mjeseca ramazana, pokrenuta je akcija prikupljanja prehrambenih artikala i novčanih priloga, “Otvorimo hiljade vrata”, za pripremanje i podjelu ramazanskih paketa.

Novčana sredstva kao i prehrambene artikle obezbijedili su: Medžlis Islamske zajednice Janja, Rijaset Islamske zajednice – Ured za društvenu brigu, naše džematlije kao i prijatelji iz humanitarnih organizacija „Merhamet Švedska“, „MFS-EMMAUS“ i Centar za dijasporu „Mreža“.

Podjeljeno je ukupno 480 ramazanski paketa i 2,5 tone brašna.

Paketi su podjeljeni: postačima, socijalno ugroženim pojedincima, šehidskim i porodicama članova sa posebnim potrebama.

Dodijeljeno je 5 vaučera u vrijednosti od 250,00 KM.

U toku mjeseca ramazana, za potrebe jednog od naših džematlija, obezbijedili smo i uručili muzilicu u vrijednosti od 400,00 KM.

Ukupna vrijednost donacija iznosi 18.100,00 KM.

U akciji podjele učestvovali su: imami, odjel za društvenu brigu, odjel za brak i porodici, mreža mladih i džematski odbori.

Ispred Odjela za društvenu brigu MIZ Janja, koristim priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovoj hairli akciji i na taj način doprinijeli da našim sugrađanima uljepšamo ramazanske mubarek dane. Molim Allaha dž.š. da sve ono što smo dali, nađemo na vagi naših dobrih dijela.

Koordinator za društvenu brigu MIZ Janja, Kemal-ef. Gutić

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh