Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

U Bijeljini i Janji počinje izgradnja infrastrukture, podrška i Islamskoj zajednici

U Bijeljini i Janji počinje izgradnja infrastrukture, podrška i Islamskoj zajednici

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, te predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina i Janja, potpisali su ugovore o izgradnji infrastrukture kao i objekata za potrebe Islamske zajednice.

Ministarstvo će sufinansirati sve projekte za koje su potpisani sporazumi.

“Posjetili smo povratničku zajednicu u Janji i Bijeljini, sagledali njihove potrebe i na bazi realnih potreba danas potpisali sporazume o udruživanju sredstava. Ministarstvo i Grad Bijeljina će podjednako sufinansirati izgradnju puteva, ulične rasvjete, školskih krovova, igrališta i sportskih terena. Nastavljamo dobru saradnju sa gradskom upravom, a to znači više projekata i investicija u povratničkim sredinama. Raduje nas svaka saradnja koja popravlja kvalitet života bilo kojeg povratnika u Bosni i Hercegovini. Izgradnja objekata za potrebe Islamske zajednice je usmjeren i na potrebe mladih. Njihove aktivnosti su u službi zajednice i želimo im olakšati taj posao kroz funkcionalne objekte gdje se okupljaju i djeluju prema povratnicima”, kazao je ministar Ramić

Gradska uprava Grada Bijeljina osigurala je sredstva za podršku povratku.

“Prethodna posjeta ministra Ramića nas je dodatno ohrabrila u namjeri da još snažnije podržimo povratničku populaciju u Janji i Bijeljini. Pored infrastrukture, nastojimo pomoći u održivom povratku, sjetvi, izgradnji stambenih objekata i zapošljavanju. Opredijeljeni smo da saradnja sa povratnicima bude i bolja u svim segmentima našeg zajedničkog života. Bijeljina i Janja će ostati primjer suživota svih naroda koji u njima žive”, istakao je gradonačelnik Petrović

Medžlisi Islamske zajednice Janja i Bijeljina nastavljaju izgradnju objekata za potrebe vjerske zajednice. Aktivnosti su usmjerene i na obradu vakufske zemlje, podršku mladima i edukaciju kroz vjerske sadržaje. Ugovore o dodjeli sredstava su potpisali predstavnici oba Medžlisa. Ističu da je današnjim potpisivanjem ugovora olakšana realizacija programskih ciljeva i da je saradnja ova dva Medžlisa i Ministarstva svake godine bolja, što se ogleda kroz broj realizovanih projekata.

klix.ba

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh