Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Prijem za učenicu generacije u JU OŠ “Meša Selimović” Janja

Prijem za učenicu generacije u JU OŠ “Meša Selimović” Janja

Predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Janja Camić Husejn i Glavni imam hfz Camić Omer-ef., četvrtog dana Kurban bajrama priredili su prijem za učenicu generacije u JU OŠ “Meša Selimović” Janja, Baćevac Lamiju.
Za učenika generacije u školskoj 2021/2022 godini proglašena je učenica IX 3 razreda Lamija Baćevac, kćerka Samira i Alme.
Lamija je tokom školovanja imala zaključene sve petice kao i primjerno vladanje od prvog do devetog razreda na kraju školske godine. Isticala se u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Iz godine u godinu tokom školovanja nizala je samo uspjehe i školu predstavljala u najljepšem svjetlu.
Napominjemo da je u devetom razredu učestvovala i na republičkom takmičenju iz matematike. Osim toga Lamiju krasi epitet dobrog prijatelja. Prema pravilniku za izbor učenika generacije gdje se boduje osim odličnog uspjeha i primjernog vladanja i učešće na takmičenjima Lamija je osvojila 242.1 bod te je tako zauzela prvo mjesto i proglašena učenikom generacije.
Baćevac Lamija je pored odličnih rezultata u školi ostvarivala zapažene rezultate na mektebskim takmičenjima, a svojim glasom je uljepšavala mevlude i druge manifestacije.
Tokom susreta hafiz Omer-ef. i Predsjednik Husejn su uputili iskrene čestitke Lamiji i njenim roditeljima, te istakli važnost njenog obrazovanja te budućeg društvenog angažmana. Posebno nas raduje činjenica da je Baćevac Lamija upisala Behram-begovu medresu u Tuzli, te se radujemo njenim budućim uspjesima tokom školovanja.
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh