Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Čas ekologije u mektebu MIZ Janja

Čas ekologije u mektebu MIZ Janja

U subotu 18. marta 2023. godine, realizovali smo akciju čišćenja dvorišta Sultan Sulejmanove Atik džamije i Džedid džamije povodom nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana.
Polaznici mektebske pouke su svojim primjerom pokazali koliko je važno voditi računa o čistoći i urednosti džamije i džamijskog dvorišta. S obzirom da čistoća predstavlja polovinu naše uzvišene vjere, naša omladina je svojim angažmanom primijenila kur'anski ajet u kome Uzvišeni kaže: „Allahove džamije grade i održavaju oni koji u Allaha i u Onaj svijet vjeruju i koji namaz obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati se, na Pravom putu.“ (Et-Tevbe, 18.).
Ovom prilikom, povodom nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana, želimo da zahvalimo našoj djeci i roditeljima koji su im ukazali na važnost ove akcije, moleći Allaha dž.š. da ih obaspe svojom neizmjernom milošću i da ih nagradi za njihov trud i rad te da ramazan provedu u poslušnosti i pokornosti Uzvišenom Allahu izvršavajući propisane ibadete.
Našim učenicima, njihovim porodicama i svim džematlijama želimo
Ramazan šerif mubarek olsun!
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh