Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Džamijski market i nagrada za najredovnije najmlađe džematlije tokom mjeseca ramazana u Palutinskoj džamiji

Džamijski market i nagrada za najredovnije najmlađe džematlije tokom mjeseca ramazana u Palutinskoj džamiji

Palutinska džamija: Džamijski market i nagrada za najredovnije najmlađe džematlije tokom mjeseca ramazana

“Reci: ‘Trudite se, Allah će trud vaš vidjeti, a i Poslanik Njegov i vjernici…'”( Et-Tevba 105)

Zadnje ramazanske večeri džemat Palutinske džamije obradovao je skromnim novčanim iznosom najmlađe i najredovnije džematlije koji su redovno dolazili na teraviju i ostale namaze u toku mjeseca ramazana.

Također, početkom mjeseca ramazana džematski odbor je za naše najmlađe džematlije pripremio “Statkostol” ili ” Džamijski market” koji će i nakon mjeseca ramazana ostati u džamiji. Svako dijete koje dođe u džamiju na namaz, može iz marketa uzeti bilo koji slatkiš koji želi.

Ovim želimo kod naše djece podstaći razvoj pozitivnih osobina kao što su: ljubav prema džamiji, namazu, sticanju radnih navika, požrtvovanosti, upornosti, osjećaju za zajednicu i zajedništvo, a džematlije čim primjete da se market ispraznio to znači da su naša djeca bila u džamiji, obavila namaz, učila Kur'an i počastila se. Tako da ga mogu slobodno popuniti novim slatkišima i nikada ne dozvoliti da bude prazan.

Ovim postupcima ćemo im omiliti dolazak u džamiju, vezati srca za najčvršće Allahovo uže vjere!️

Naredi porodici svojoj da obavljaju namaz i ustraj u tome! (Ta-ha; 132)

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da nas i našu djecu čuva u pokornosti i zahvalnosti Njemu, da ih se nikada ni zastidimo, a ni oni nas! Amin!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh