Prenosi se od Ebu-Hurejre ra, da je Resulullah s.a.w.s rekao: Pet namaza, džuma do džume i ramazan do ramazana brišu ono što je između njih, ako se izbjegavaju veliki grijesi.
(Muslim)

Posjeta Memorijalnom kompleksu Potočari i Domu za starija lica “Hatidža Mehmedović” u Srebrenici

Posjeta Memorijalnom kompleksu Potočari i Domu za starija lica “Hatidža Mehmedović” u Srebrenici

 

U subotu, 02. decembra 2023. godine, u okviru planiranih aktivnosti Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Janja, realizovana je edukativna posjeta Potočarima i Srebrenici.

Predstavnici Medžlisa i članice Odjela za brak i porodicu obišli su Memorijalni centar u Potočarima i odali počast šehidima učeći Fatihu, potom su pregledali dokumentarni film, a nakon obilaska muzeja Memorijalnog centra i muzejskih postavki, koje svjedoče o genocidu nad srebreničkim stanovništvom, posjetili su Domu za starija lica “Hatidža Mehmedović”, gdje su smještene majke Srebrenice i Podrinja. To je moderno opremljen kompleks, koji je nazvan po majci Hatidži Mehmedović, heroini Podrinja i istinskom borcu za ljudska prava. Majkama se u domu pruža cjelodnevna medicinska i sva druga neophodna briga.

U bosanskoj sobi ovog centra majke i osoblje primili su goste iz Janje. Majke su gošćama prenijele svoje utiske o njihovom boravku u domu, kao i svom zdravstvenom stanju. Iskazale su sreću i zadovoljstvo, kada ih neko posjeti.

Koordinatorica Gutić Azemina, muallima

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh