Od Nevvasa ibn Sem'ana, radijallahu anhu, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Dobročinstvo je dobra narav, a grijeh je ono što te u prsima tišti, a ne želiš da to ljudi saznaju.
(Muslim)

Podrška Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projektima medžlisa Islamske zajednice Janja i Bijeljina

Podrška Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projektima medžlisa Islamske zajednice Janja i Bijeljina

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas su boravili u Janji.

Ovom prilikom potpisani su ugovori o podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projektima medžlisa Islamske zajednice Janja i Bijeljina.

U Janji se svake godine obrađuje više od dvadeset hektara poljoprivrednog zemljišta, a u cilju unapređenja rada, trenutno se provodi projekat izgradnje silosa kapaciteta 1.000 tona i sušara, kako bi se osigurali smještaj, sušenje i čuvanje žitarica.

Kako je naglašeno ovom prilikom, nabavka i postavljanje silosa i sušare za žitarice je projekat od velikog značaja za povratnike u Semberiji, a Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kroz adekvatnu podršku želi stvoriti uslove za održivi povratak i razvoj ove lokalne zajednice.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh