Prenosi se da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, molio Allaha, dž.š., sljedećim riječima: Molim te za bogobojaznost i strah od Tebe i javno i tajno.

U Sapni održani edukativno-sportski sureti “25. novembar”

U Sapni održani edukativno-sportski sureti “25. novembar”

U organizaciji Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih muftijstva tuzlanskog a povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Sapni su održani edukativno-sportski susreti “25. novembar” za djevojke. Domaćin ovogodišnjih susreta bio je Medžlis Islamske zajednice Zvornik.

Sudjelovalo je preko stotinu djevojaka iz 11 medžlisa Muftiluka tuzlanskog. U edukativnom djelu programa, u prostorijama džamije u Sapni prisutnima su se obratili glavni imam MIZ Zvornik hfz. Izet-ef. Salkanović, koordinatorica odjela za brak i porodicu i Mreže mladih MIZ Zvornik Emina Gogić, te Islam-ef. Mehmedović u svojstvu domaćina. Referat o Danu državnosti Bosne i Hercegovine govorila je Enesa Sinanović.

Izaslanica Muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića, Amina Đulović, prenijela je selame i prigodunu poruku, te otvorila ovogodišnje susrete. Ovaj dio programa su začinile članice vokalno-instrumentalnog sastava “Merak” Sapna izvedbom prigodnih kasida.

U sportskom dijelu susreta djevojke su se natjecale u sportskim disciplinama: odbojci i stonom tenisu.

Najuspješniji medžlisi u odbojci:

Medžlis IZ Srebrenik, I mjesto,

Medžlis IZ Zvornik, II mjesto i

Medžlis IZ Odžak, III mjesto.

Najviše u disciplini stoni tenis pokazali su:

Medžlis IZ Odžak, I mjesto,

Medžlis IZ Tuzla, II mjesto i

Medžlis IZ Kladanj, III mjesto.

Najuspješnije takmičarke su nagrađene peharima, medaljama, diplomama i drugim nagradama. Medžlis Zvornik i džemat Sapna su bili na visini zadatka tokom cjelodnevnog druženja djevojaka sa područja Muftijstva tuzlanskog.

Predstavnice Medžlisa IZ Janja su pokazale zavidan nivo spremnosti u ovim sportskim disciplinama, te istakle zadovoljstvo organizacijom i druženjem. Pratnju su činili koordinator Mreže mladih i sekretar MIZ Janja, Omer-ef. Jakupović i Mujaga-ef. Cifrić.

Tekst i foto: Medžlis IZ Zvornik

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh