Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.

Na području Muftiluka tuzlanskog u toku akcija “Otvorimo hiljade vrata”

Na području Muftiluka tuzlanskog u toku akcija “Otvorimo hiljade vrata”

Akcija pod nazivom „Otvorimo hiljade vrata“, koju Muftijstvo tuzlansko organizuje u saradnji sa svim medžlisima sa svoga područja, organizovana je i ove godine.

Akcija se realizuje u ramazanskim danima, a podrazumijeva prikupljanje i podjelu pomoći i hedija u svim džematima Muftiluka tuzlanskog. Cjelokupna aktivnost se realizirala na nivou džemata, uključujući prikupljanje namirnica, njihovo pakovanje i podjelu. Vrste namirnica koje su prikupljane, kao i način najave, promoviranja i organizirananja prikupljanja, odvijaju se u skladu sa specifičnostima i mogućnostima svakog džemata.

Specifičnost ove akcije se ogledala u činjenici da se obavezno organizira posjeta na kućni prag i razgovor sa porodicama šehida, ratnih vojnih invalida, zlatnih ljiljana, porodicama djece s posebnim potrebama, porodicama slabijeg imovinskog stanja, te bolesnim, iznemoglim i starijim džematlijama.

U realizaciji akcije, pored imama i članova džematskih odbora, učestvuju koordinatori za društvenu brigu, koordinatori Mreže mladih, koordinatorice za brak i porodicu i volonteri.

Ukoliko želite uzeti učešće u ovoj akciji, vaše prehrambene artikle ili novčana sredstva možete predati u kancelariju medžlisa odnosno prostorije Atik džamije.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh