Poslanik s.a.w.s. kaže: Ko pomiluje glavu siročeta – radi Allaha dž.š. – za svaku pomilovanu dlaku će mu se upisati po jedno dobro djelo, a ko se bude na pravi način starao o siročetu ja i on ćemo zajedno biti u džennetu – kao ova dva prsta!

Mukabela i predavanja za žene

Mukabela i predavanja za žene

Dijelimo s vama lijepe trenutke koje smo doživjeli kroz održavanje dva kruga predavanja u prvim sedmicama Ramazana!

U duhu naše vjere, studentica Fakulteta islamskih nauka, Medina Camić, zajedno sa učenicama Behram-begove medrese, prenijela je svoje znanje o ramazanskim blagodatima i važnosti nijjeta, te je istakla:

“Raduje nas što je ovim predavanjima prisustvovao veliki broj naših sestara u vjeri, željnih duhovnog uzdizanja i spoznaje istine.

Predavanja su se održala u tri naše džamije u Janji: Atik džamija, Džedid džamija i Palutinska džamija, gdje smo zajedno osjećali toplinu i blagodat Ramazana. Naša zajednička dužnost jest da se podsjetimo riječi Poslanika, alejhi selam, koji je rekao:

“Ko posti Ramazan iz vjere i nadanja u nagradu, bit će mu oprošteno ono što je prošlo.” (Sahih Buhari, 37)

Neka nam Ramazan bude vrijeme duhovnog obnavljanja i približavanja Allahu, i neka nas vodi ka boljem i milostivijem životu.”

Mukabela za žene na području Medžlisa Islamske zajednice Janja se održava svaki dan poslije podne namaza u Atik džamiji.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh