Poslanik s.a.v.s. je rekao: Koja god žena se namiriše i prođe pored skupine muškaraca i oni osjete njen miris, neće osjetiti mirisa dženneta.

Uređenje stepeništa Atik džamije

Uređenje stepeništa Atik džamije

Džematski odbor Atik džamije vrši posljednje radnje na projektu uređenja stepeništa Atik džamije. Medžlis Islamske zajednice Janja je aplicirao na Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, na projektu: „Rekonstrukcija ulaznog stepeništa Atik džamije sa izgradnjom pristupa za osobe sa poteškoćama u kretanju“.

Naime, nakon poplava iz 2014. godine, te oštećenja u dvorištu koje smo sanirali sa novčanom pomoći FMROI i džematlija, bilo je neophodno da se saniraju i urede stepenice Atik džamije.

Prva faza projekta je podrazumijevala rušenje i rekonstrukciju postojećeg stepeništa, šalovanje i izljevanje novog i pristupačnijeg stepeništa, te izgradnja rampe za osobe sa poteškoćama u kretanju.

U drugoj fazi stepenište je obloženo mermerom, kao što je urađeno i na trijemu džamije. Inox ogradu je postavio naš džematlija Musić Dževad sa svojim majstorima bez novčane naknade za izvedene radove.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh