Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)

Džamijski market i nagrada za najredovnije najmlađe džematlije tokom mjeseca ramazana u Palutinskoj džamiji

Džamijski market i nagrada za najredovnije najmlađe džematlije tokom mjeseca ramazana u Palutinskoj džamiji

Palutinska džamija: Džamijski market i nagrada za najredovnije najmlađe džematlije tokom mjeseca ramazana

“Reci: ‘Trudite se, Allah će trud vaš vidjeti, a i Poslanik Njegov i vjernici…'”( Et-Tevba 105)

Zadnje ramazanske večeri džemat Palutinske džamije obradovao je skromnim novčanim iznosom najmlađe i najredovnije džematlije koji su redovno dolazili na teraviju i ostale namaze u toku mjeseca ramazana.

Također, početkom mjeseca ramazana džematski odbor je za naše najmlađe džematlije pripremio “Statkostol” ili ” Džamijski market” koji će i nakon mjeseca ramazana ostati u džamiji. Svako dijete koje dođe u džamiju na namaz, može iz marketa uzeti bilo koji slatkiš koji želi.

Ovim želimo kod naše djece podstaći razvoj pozitivnih osobina kao što su: ljubav prema džamiji, namazu, sticanju radnih navika, požrtvovanosti, upornosti, osjećaju za zajednicu i zajedništvo, a džematlije čim primjete da se market ispraznio to znači da su naša djeca bila u džamiji, obavila namaz, učila Kur'an i počastila se. Tako da ga mogu slobodno popuniti novim slatkišima i nikada ne dozvoliti da bude prazan.

Ovim postupcima ćemo im omiliti dolazak u džamiju, vezati srca za najčvršće Allahovo uže vjere!️

Naredi porodici svojoj da obavljaju namaz i ustraj u tome! (Ta-ha; 132)

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da nas i našu djecu čuva u pokornosti i zahvalnosti Njemu, da ih se nikada ni zastidimo, a ni oni nas! Amin!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh