Prenosi se od Sehla ibn-Sa'da da je Resulullah s.a.w.s. rekao: U Džennetu imaju vrata koja se zovu Rejjan. Na njih ce ući postači na Sudnjem danu i niko drugi mimo njih. Reći će se: 'Gdje su postači?' Oni će ustati i na njih niko drugi neće ući. Kada oni uđu, ona će se zatvoriti i niko više na njih neće ući.
(Buhari i Muslim)

Održan sastanak s rukovodiocima predškolskih ustanova i mekteba za predškolski uzrast

Održan sastanak s rukovodiocima predškolskih ustanova i mekteba za predškolski uzrast

U četvrtak, 18. januara 2024. godine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović održao je sastanak s rukovodiocima predškolskih ustanova i mekteba za predškolski uzrast na području Muftiluka tuzlanskog, te glavnim imamima  i predstavnicima medžlisa u kojima je aktuelno pokretanje novih mektepskih centara.

Direktor Predškolske ustanove ”Evlad” Enver Tursunović prezentirao je iskustva u dosadašnjem radu ove ustanove. Glavni imami hafiz Omer-ef. Camić i Safet-ef. Karahmetović govorili su o aktivnostima u mektebima za predškolski uzrast u Janji i Odžaku, a koordinatorica Mektepskog centra u Bijeljini Enisa Okanović predstavila je aktivnosti koje se realiziraju u Mektebu za predškolski uzrast u Bijeljini.

Sastanku su pristvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić, te glavni imami i predstavnici medžlisa u kojima se trenutno privode kraju aktivnosti na pokretanju mektebima za predškolski uzrast: Smajo-ef. Mustafić (MIZ Gračanica), Muharem-ef. Mešanović (MIZ Kalesija), Elvir-ef. Hodžić (MIZ Bratunac), hafiz Redžo-ef. Sivić (MIZ Orašje) i Amel-ef. Mukinović, imam džemata Šerići (MIZ Živinice).

Muftija Fazlović je ovom prilikom istakao da su u proteklom periodu postignuti zavidini rezultati na planu rada s djecom predškolskog uzrasta u PU „Evlad“ u Brčkom i mektebima za predškolski uzrast u Bijeljini, Janji i Odžaku. Naglasio je da je mekteb za djecu predškolskog uzrasta posebno važna komponenta naših mekteba u ovom vremenu.

Ovom prilikom su istaknute aktivnosti Muftijstva tuzlanskog na planu pokretanja novih predškolskih ustanova i mekteba u medžlisima na području ovog muftiluka, te je razgovarano o trenutnim planovima rada, pedagoškoj dokumentaciji i radu na njihovom unaprjeđenju.

muftijstvotz.ba

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh