Najviše ljudi koji će ući u džennet bit će zbog bogobojaznosti (takvaluka) i lijepog ahlaka.
(Buharija i drugi muhaddisi)

Seminar za muallime i vjeroučitelje u Bijeljini

Seminar za muallime i vjeroučitelje u Bijeljini

U organizaciji Muftijstva tuzlanskog, MIZ Bijeljina, MIZ Janja i MIZ Teočak, te uz podršku Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, u ponedjeljak 30. januara 2023. godine, u Mektebskom centru u Bijeljini održan je seminar za imame/muallime i nastavnike vjeronauke.

U uvodnom dijelu seminara učesnicima su se obratili glavni imami Samir-ef. Camić, hfz. Omer-ef. Camić i Muhamed-ef. Rizvić, predstavivši trenutno stanje vjerskog života, unapređenje mektebske nastave te važnosti izvođenja nastave islamske vjeronauke i saradnji muallima i vjeroučitelja.

U prvom dijelu seminara govorili su dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, na temu “Cjeloživotno učenje i samorazvoj” i dr. Sead-ef. Seljubac, stručni saradnik Muftijstva tuzlanskog na temu ”Duhovna snaga – Pokretačka snaga”.

U drugom dijelu seminara, stručni savjetnici za obrazovanje u Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona, Zumra Šahović i Izet Numanović, su realizirali radionice “Kreativne nastavne tehnike”.

mizbijeljina.ba

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh