Poslanik s.a.w.s. kaže: Kada čovjek uči dovu za svog odsutnog brata, melek govori: 'Neka je i tebi isto što i njemu tražiš'.
(Ahmed i Muslim)

Studijsko putovanje u Istanbul

Studijsko putovanje u Istanbul

“Naši polaznici mekteba, članovi Mreže mladih i džematlije, hairli stigli u Istanbul! Iako smo pomalo umorni od puta, a i iznenađeni kišnim danom u Istanbulu, današnji dan je baš lijepo prošao. Nakon što smo stigli u hotel, smjestili se i odmorili, a potom smo krenuli u pješački obilazak stare jezgre evropskog dijela Istanbula uz lokalnog vodiča: (Beyazit trg, Univerzitet, Kapali Čaršija, Čemberlitaš, Hipodrom, Aja Sofija i Plava džamija). Nakon toga uslijedilo je slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i povratak u hotel. Sutra su u planu novi obilasci”, riječi su Jakupović Omer efendije.

Studijsko putovanje u Istanbul je planirano kao nagrada za najvrjednije polaznike mekteba koji su tokom 2023. godine proučili hatme, te polaznike Škole Kur'ana koji su bili vrijedni i naučili napamet nekoliko sura iz 30. džuza. Medžlis Islamske zajednice Janja sufinansira troškove putovanja i boravka za 23 putnika. Na putovanju su i članovi Mreže mladih koji su sudionici mnogobrojnih aktvnosti u organizaciji Medžlisa.

Vodiči na ovom putovanju su Omer-ef. Jakupović i Adem-ef. Gutić uz stručnu pomoć Hrnjić Tarika.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh