Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)

U Ramazan ulazimo sa novim učačima Kur'ana Časnog

U Ramazan ulazimo sa novim učačima Kur'ana Časnog

Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova, u utorak 21. marta 2023. godine, nakon jacije namaza, u Omladinskom centru medžlisa, promovisani su novi učači Kur'ana Časnog.

Novi učači Kur'ana su: Trnovac Adna, Pirić Malik, Pirić Lejla, Jasenčević Minela, Jasenčević Anela, Krivić Erna, Krivić Selma, Čančarević Nadja i Konaković Adin koji, nalažalost, zbog zdravstvenih razloga, nije mogao prisustvovati dodjeli diploma!

Jedan od najljepših plodova koji proizvede mekteb jeste završetak kur’anskog pisma-sufare i nastavak učenja Kur'ana!

Na početku programa, prisutnima se obratio njihov muallim Omer-ef. Jakupović koji im je zaželio toplu dobrodošlicu te ukazao na neke važnosti učenja Kur’ana Časnog. Istakao je trud i zalaganje ove djece prilikom učenja kur’anskog pisma te su na koncu svega, danas promovisani kao novi učači Kur'ana. Omer-ef. je učenicima poklonio fenjere koji simboliziraju svjetlo Kur'ana koje će od sada goriti u njihovim prsima, a učenici su obećali da redovnim učenjem i vježbanjem neće dozvoliti da se ono ugasi! Također su dobili diplome, Mushafe i još nekoliko prigodnih hedija. Nakon toga, svi zajedno su, u opuštenoj atmosferi razgovarali uz sokove i tortu.

Čestitamo našoj djeci, njihovim roditeljima na ovom mubareku. Zaista su djeca ukras naših džemata i njima moramo posvetiti mnogo pažnje.

Gospodaru naš, pred nastupajući mjesec Ramazan, molimo te da našoj djeci usadiš svijest o važnosti učenja i proučavanja Kur’ana, te da im Kur’an bude vodič i svjetlo kroz život. Pomozi nam da Ramazan ispostimo u zdravlju i pokornosti Tebi!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh