Dobročinstvo je da obožavaš Allaha kao da Ga vidiš, jer iako ti Njega ne vidiš, on tebe, zaista, vidi.
(Buharija i Muslim)

Završen “Ljetni mekteb” u Janji

Završen “Ljetni mekteb” u Janji

 

Završena je nastava u ovogodišnjem  “Ljetnom mektebu” u Janji, u utorak,15. augusta 2023. godine.

Ljetni mekteb namijenjen je za djecu sa područja svih janjanskih džemata koji pohađaju redovnu mektebsku nastavu, ali i za djecu koja do sada nisu pohađala mekteb ili su došli na odmor u Janju sa svojim roditeljima. Ove godine kurs je pohađalo sedam učenika iz inostranstva.

U protekle četiri sedmice realizovani su časovi iz kiraeta-učenja Kur’ana, tedžvida, kaligrafije te iz oblasti dinskih šartova.

“Posebno nam je drago što su se naša djeca družila sa Kur’anom, osnovama iz naše lijepe vjere i što su imali priliku da zajedno uče, ponavljaju, ali i da se druže i upoznaju. S toga nam je jako bitno da imaju na umu da je vrijeme koje sada provode, najbolje vrijeme za njih i da ga trebaju iskoristiti u dobru,” izjavio je muallim Omer-ef. Jakupović.

Omer-ef. je također dodao: “Uz konstatacije da je vrijeme provedeno u Ljetnom mektebu jedno bogato iskustvo kako učesnika tako i realizatora, iskazana je potreba da se realizacija ovog projekta naredne godine nastavi u jednom proširenijem obliku.”

Nastavu, koja je trajala od 15. jula do 15.  augusta 2023. godine, pohađalo je 25 polaznika. Nastavu su izvodili muallimi Adem-ef. Gutić, mr. Dženan-ef. Karasalihović i Omer-ef. Jakupović.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh