Ebu-Hurejre, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Ko se pokaje prije nego što sunce izađe sa zapada, Allah će primiti njegovo pokajanje.
Hadis bilježi: Muslim

Maturanti osnovne škole iz Janje posjetili Memorijalni centar u Potočarima, Srebrenicu, Zvronik i Kula Grad

Maturanti osnovne škole iz Janje posjetili Memorijalni centar u Potočarima, Srebrenicu, Zvronik i Kula Grad

Pedeset maturanata, učenika IX razreda JU Oš “Meša Selimović” iz Janje, posjetili su Memorijalni centar genocida u Potočarima kod Srebrenice, danas, 20. aprila 2024. godine. Ovu aktivnost realizuju nastavnici nacionalne grupe predmeta već devetnaest godina.
Pratnju učenicima devetog razreda OŠ “Meša Selimović” iz Janje, ove godine su činili nastavnici Jakupovic Zarfa i Šabić Mirsad.
“Učenicima je održan historijski čas na kojem su mogli čuti kako je došlo do genocida u “zaštićenoj” zoni Ujedinjenih Nacija, a nakon toga, učenici su posjetili muzej u bivšoj fabrici akumulatora, gdje su mogli svjedočiti izloženim ličnim predmetima ubijenih, koji su pronađeni u masovnim grobnicama ili na putu spasa od Srebrenice do Nezuka”, istakao je prof. Šabić.
“Za kraj posjete Memorijalnom centru Potočari, učenici su pogledali film o stradanju nevinih ljudi u nekoliko dana mjeseca jula 1995. godine. Učenici su obišli Grad Srebrenicu, ljekovitu vodu “Guber” i srednjovjekovni Kula Grad iznad Zvornika.
Ovim putem se zahvaljujem Medžlisu Islamske zajednice Janja koji su obezbijedili besplatan prijevoz za učenike”, dodao je prof. Šabić Mirsad.
Izvršni odbora Medžlisa Islamske zajednice Janja, je tokom 2023. godine donio odluku o finansiranju troškova prijevoza za maturante Osnovne Škole iz Janje za studijsku posjetu Memorijalnom centru Potočari. Navedena Odluka se odnosi na mandatni period ovog sastava Izvršnog odbora.
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh