Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)

Šerijatsko vjenčanje

Šerijatsko vjenčanje

Uzvišeni Allah dž.š. kaže: “Udajite neudate i ženite neoženjene, i čestite robove i robinje svoje; ako su siromašni, Allah će im iz obilja Svoga dati. Allah je neizmjerno dobar i sve zna.“ (En-Nur, 32.)

Allahovom voljom i dosljednim slijeđenjem sunneta Allahovog poslanika a.s., u duhu islamskih propisa i tradicije, dana 30. jula 2023. godine, u Atik džamiji, obavljeno je šerijatsko vjenčanje između Crnogorac Muamera i Džemidžić Amire.

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da podari supružnicima međusobnu ljubav, dug život i obilnu nafaku, a porodicama Crnogorac, Džemidžić i Hajtić dugo prijateljstvo. Amin!

Šerijatsko vjenčanje je obavio glavni imam hafiz Omer-ef. Camić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh