Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

Izlet na Bjelašnicu za polaznike sekcije hifza

Izlet na Bjelašnicu za polaznike sekcije hifza

U nedjelju, 12. marta 2023. godine, polaznici sekcije hifza u Školi Kur’ana MIZ Janja, bili su na jednodnevnom izletu na planini Bjelašnici.

Nakon nekoliko provedenih sati u igri i zabavi na snijegu i čistom zraku planine Bjelašnice, polaznici su zajedno sa svojim muallimima krenili put Sarajeva, gdje su poslije zajedničkog ručka, obišli Gazi Husrev-begovu džamiju i Baščaršiju.

Hafiz Omer-ef. Camić, kao i njegov pomoćnik u sekciji hifza hafiz Fahret Baćevac, su organizirali ovo putovanje kao nagradu za naučene sure iz zadnjeg džuza Kur’ana. Troškove putovanja je snosio Medžlis Janja, uz ušešće porodice Bajrić.

Vrijeme provedeno u igri i zabavi, bilo je prožeto kratkim edukativnim sadržajima koji će, nadamo se, ostati u sjećanju polaznicima sekcije hifza.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh