Od Sevbana, radijallahu anhu, da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: Najbolji je dinar onaj dinar kojim čovjek nahrani svoju djecu, i dinar kojim hrani svog konja pripremajući ga na Allahovom putu, i dinar koji čovjek potroši na svoje prijatelje na Allahovu putu.
(Muslim)

Izlet na Bjelašnicu za polaznike sekcije hifza

Izlet na Bjelašnicu za polaznike sekcije hifza

U nedjelju, 12. marta 2023. godine, polaznici sekcije hifza u Školi Kur’ana MIZ Janja, bili su na jednodnevnom izletu na planini Bjelašnici.

Nakon nekoliko provedenih sati u igri i zabavi na snijegu i čistom zraku planine Bjelašnice, polaznici su zajedno sa svojim muallimima krenili put Sarajeva, gdje su poslije zajedničkog ručka, obišli Gazi Husrev-begovu džamiju i Baščaršiju.

Hafiz Omer-ef. Camić, kao i njegov pomoćnik u sekciji hifza hafiz Fahret Baćevac, su organizirali ovo putovanje kao nagradu za naučene sure iz zadnjeg džuza Kur’ana. Troškove putovanja je snosio Medžlis Janja, uz ušešće porodice Bajrić.

Vrijeme provedeno u igri i zabavi, bilo je prožeto kratkim edukativnim sadržajima koji će, nadamo se, ostati u sjećanju polaznicima sekcije hifza.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh