Bdijenje nekog od vas na Allahovom putu bolje je nego da u svojoj kući klanja 70 godina.
(Tirmizi)

Bratimljenje Općine Beykoz – Istanbul i Grada Bijeljina

Bratimljenje Općine Beykoz – Istanbul i Grada Bijeljina

U četvrtak 7. septembra, Bijeljinu i Janju posjetio je Husein Kansu, veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i predstavnik istanbulske općine Beykoz, inače Bošnjak.
Tokom svog bogatog političkog, privrednog i humanitarnog djelovanja gospodin Kansu je obnašao funkcije Poslanika u velikoj Narodnoj skupštini Republike Turske, zamjenika Gradonačelnika Istanbula, vijećnika u Gradskoj skupštini, koordinatora projekata humanitarne i kulturne saradnje na Balkanu u ime Republike Turske, a trenutno obnaša funkciju savjetnika u istanbulskoj općini Beykoz.

Boravak na našem području, Husein Kansu je započeo posjetom Muftijstvu i razgovorom sa Muftijom tuzlanskim Vahid-ef. Fazlovićem.

Ovom susretu su prisustvovali potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević, glavni imami medžlisa Bijeljina i Janja Samir-ef. Camić i hfz Omer-ef. Camić i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog Dženan Rahmanović.

Razgovarano je o mogućnostima pomoći Bošnjacima koji žive u Bijeljini te inicijativi o bratimljenju Općine Beykoz i Grada Bijeljina.

 

Nakon održanog sastanka u kabinetu Gradonačelnika Bijeljine, sastao sa predstavnicima Bošnjaka u političkom, vjerskom i kulturnom životu Bijeljine i Janje.
U veoma prijatnom razgovoru su dogovoreni naredni koraci i oblasti obostrane saradnje u narednom periodu.
Husein Kansu je obišao sve značajnije vakufe i projekte koji se trenutno realiziraju na području našeg Grada, te je razgovarano o mogućnostima koje pruža ovakav vid udruživanja i saradnje.
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh