Prenosi se od Sehla ibn-Sa'da da je Resulullah s.a.w.s. rekao: U Džennetu imaju vrata koja se zovu Rejjan. Na njih ce ući postači na Sudnjem danu i niko drugi mimo njih. Reći će se: 'Gdje su postači?' Oni će ustati i na njih niko drugi neće ući. Kada oni uđu, ona će se zatvoriti i niko više na njih neće ući.
(Buhari i Muslim)

Završeni zdravstveni pregledi u Janji Medicinske asocijacije BIMA

Završeni zdravstveni pregledi u Janji Medicinske asocijacije BIMA

Danas je odrađena 102. akcija na terenu, koju su ovi ljudi, kao jedan, iznijeli na svojim plećima.
To je jedan tim divnih, iskrenih, posvećenih volontera. Posvećeni su činjenju dobra, bez obzira na sve teškoće. To je tim stručnjaka, koji su danas, umjesto da uživaju sa svojim porodicama u slobodnom vikendu, odlučili krenuti u Janju i posjetiti povratnike u ovo mjesto. Neki od njih su krenuli na akciju iz dvadesetčetverosatne dežure, neki su poveli djecu sa sobom.
U Janji su pregledali 330 pacijenata i pružili 562 zdravstvenih usluga. Zadnji pregled obavljen je oko 19:30. Umornih lica, ali pune duše, krenuli su nazad prema svojim kućama nešto iza 20 sati.
Sve usluge pružene su potpuno besplatno zahvaljujući saradnicima akcije, kojima se iskreno zahvaljujemo.
Saradnici akcije su bili: Pomozi.ba Rijaset Islamske Zajednice Medžlis IZ Janja Apoteka “Tilia” International organisation for developement, te grupa Naše humanitarne aukcije.
Zahvaljujemo se našim domaćinima, koji su nas počastili na kraju dana i podijelili s nama divne momente.
Facebook profil Medicinska asocijacija BIMA
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh