Rekao je Božiji Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: Neće ući u Džennet onaj koji kida rodbinske veze.
(Muttefekun alejhi)

Banja Luka: Predstavnici Medžlisa IZ Janja kod Potpredsjednika Durakovića

Banja Luka: Predstavnici Medžlisa IZ Janja kod Potpredsjednika Durakovića

U utorak, 5. decembra 2023. godine, Glavni imam i sekretar Medžlisa IZ Janja, hafiz Omer-ef. Camić i Mujaga-ef. Cifrić i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Gradaščević Mustafa, prisusvovali su sastancima u Banja Luci.
Tema sastanaka u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i kabinetu Potpredsjednika je realizacija projekta “Izgradnja silosa i sušare za žitarice” u Janji.
“Upoznali su me sa aktivnostima koje su realizirali u protekle dvije decenije i nastojanjima da unaprjeđenjem vakufa pomognu svoje džematlije i zajednicu koja opstaje zahvaljujući tradicionalnoj posvećenosti poljoprivredi. Osim vlastitog vakufskog poljoprivrednog zemljišta koje se prostire na 130 dunuma plodne Semberije, Medžlis je kupio i dodatne obradive površine. Namjeravaju izgraditi i silos za skladištenje žitarica čime bi postojeća infrastruktura bila očuvana, obezbijeđena nova radna mjesta, a plasman proizvoda profitabilniji.
Ovim vrijednim ljudima sam stavio na raspolaganje sve svoje kapacitete i dao obećanje da ću se posvetiti rješavanju njihovih problema, a u skorije vrijeme posjetiti Medžlis i naše povratnike u Janji”, istakao je Potpredsjednik Ćamil Duraković.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh