Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)

Radna posjeta medžlisima Bijeljina i Janja

Radna posjeta medžlisima Bijeljina i Janja

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović i direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Senaid Zajimović sa svojim saradnicima bili su 29. novembra 2022. godine u radnoj posjeti medžlisima Islamske zajednice Bijeljina i Janja. Tim povodom održani su sastanci na kojima je razgovarano o zaštiti i unaprjeđenju vakufa.

U Mektepskom centru u Bijeljini je razgovarano o Odluci koja je bila razmatrana na nedavnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina a koja bi mogla nanijeti nesagledivu štetu vakufima u Bijeljini.

Upriličen je obilazak Sultan Sulejmanove Atik džamije i harema. Uslijedila je posjeta Dašnica džamiji gdje se izvode radovi na njenoj obnovi te obilazak vakufske parcele na kojoj je planirana izgradnja silosa za skladištenje usjeva s vakufskih parcela.

U Janji je održan sastanak na kojem su predstavnici medžlisa Bijeljina i Janja prezentirali najprioritetnije projekte te je razgovarano o dinamici njihove realizacije. Najvažniji projekti Medžlisa IZ Janja trenutno su: izgradnja dva silosa kapaciteta 1.000 tona sa sušarom te završetak izgradnje administrativnog sjedišta ovog medžlisa.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh