Jak je vjernik bolji i Allahu draži od slabog vjernika.
(Muslim)

Bajramski prijem u Medžlisu Islamske zajednice Janja

Bajramski prijem u Medžlisu Islamske zajednice Janja

Drugog dana Ramazanskog bajrama, u subotu 22. aprila 2023. godine, Predsjednik Medžlisa hafiz Baćevac Fahret i Glavni imam hafiz Omer-ef. Camić upriličili su bajramski prijem za članove izvršnog odbora i uposlenike.

Prisutnima se obratio Predsjednik Medžlisa hafiz Baćevac Fahret koji je čestitao bajram, te čestitao uposlenicima na realizovanim ramazanskim aktivnostima.

Glavni imam hafiz Omef-ef. Camić se zahvalio uposlenicima na požrtvovanosti tokom mjeseca ramazana realizujući brojne ramazanske aktivnosti i pored svojih redovnih obaveza. Tokom mjeseca ramazana bio je izražen timski duh među uposlenicima, na čemu je glavni imam posebno čestitao imamima.

Bajramski muhabet uz kahvu je također bio i prilika da se rukovodstvo Medžlisa kao i svi uposlenici i članovi Izvršnog odbora zahvale Durgutović Almedini, odgajateljici u Vildanu za njen predan rad u mektebu za predškolski uzrast. Muallima Durgutović Almedina u narednom periodu neće raditi u našem kolektivu zbog planirane udaje i preseljenja na područje drugog medžlisa.

Glavni imam i Predsjednik su u ime Medžlisa muallimi Almedini uručili prigodnu hediju.

Almedina Durgutović je rođena 17. decembra 1991. godine u Bijeljini, osnovnu školu je završila u Janji, a Behram-begovu medresu u Tuzli završava 2010. godine. Nakon srednje škole završila je Prirodno-matematički fakultet u Tuzli, odsjek Biologa, gdje stiče zvanje Bachelor biologije (profesor biologije). Od 2015. godine počinje da radi u Mektebu za predškolski uzrast -Igraonica ‘Vildan’, a od 2018. godine vrši funkciju rukovodica igraonice.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh