Enes, ibn Malik el-Ensari, omiljeni sluga Poslanikov, pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Allah se više obraduje pokajanju Njegova roba, nego što bi se neko od vas obradovao pronalasku svoje izgubljene deve u pustinji bez vode i jela.
Hadis je Muttefekun alejhi

Školska priredba u Janji povodom Ramazanskog bajrama

Školska priredba u Janji povodom Ramazanskog bajrama

U utorak, 16. aprila 2024. godine, u Osnovnoj školi ” Meša Selimović” u Janji održana je tradicionalna školska priredba povodom Ramazanskog bajrama.

Hol Škole je bio premali da primi sve one koji su došli da podrže i pogledaju program koji su pripremili vrijedni učenici ove škole za ovu svečanu priliku. Naime, na pozornici su se smjenjivali mladi talenti sa svojim tačkama od pjesama, ilahija, recitacija, dječijih plesova i igara te lijepih poruka iz hadisa vezanih za bajram i naše lijepe islamske propise i adete. Prisutnima se u ime Glavnog imama Medžlisa IZ-e Janja obratio mr. Dženan-ef. Karasalihović.

Prelijepo provedenih sahat vremena punih ponosa, milozvučnih glasova, prkosa i umijeća kojim su plijenili uzdahe i aplauze prisutnih majki, učenika, učitelja i nastavnika.

“Danas sam veoma ponosan na moje učenike kao i naše majke koje su pripremile predivne poslastice i hranu kojima smo se svi zajedno počastili na kraju programa, dijeleći radost bajrama i naših lijepih islamskih običaja uz zajedničku kahvu, baklavu i poslastice”, riječi su organizatora ove svečanosti vjeroučitelja prof. Samira Baćevca.

Dio atmosfere možete vidjeti na fotografijama.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh