Ibn-Abbas prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kada bi čovjek imao punu dolinu zlata, zaželio bi da ima dvije doline, a njegova usta neće nita napuniti do prašina, a Allah prima pokajanje od onog ko se pokaje. Hadis je Muttefekun alejhi

Muftija tuzlanski na iftaru i teravih-namazu u Janji

Muftija tuzlanski na iftaru i teravih-namazu u Janji

 

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u četvrtak, 13. aprila 2023. godine, posjetio Medžlis Islamske zajednice Janja. Tom prilikom održan je sastanak sa članovima Izvršnog odbora te je Muftija prisustvovao iftaru ovog medžlisa i obratio se džematlijama u Džedid džamiji.

Iftaru su prisustvovali glavni imam i predsjednik MIZ Janja hafiz Omer-ef. Camić i hafiz Fahret Baćevac, glavni imam i predsjednik MIZ Bijeljina Samir-ef. Camić i Emir Musli, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Mustafa Gradaščević, odbornici u skupštinama Bijeljine i Ugljevika, imami, muallimi, muallime i članovi izvršnih odbora oba medžlisa, članovi džematskih odbora i skupštine medžlisa.

Uručene su plakete Medžlisa Islamske zajednice Janja glavnom imamu hafizu Omer-ef. Camiću za trideset godina rada, te Kemal-ef. Gutiću i Mujaga-ef. Cifriću za dvadeset godina rada u Islamskoj zajednici. Iskazana je zahvalnost ranijem predsjedniku medžlisa Husejnu Camiću, direktoru poljoprivredne zadruge “Agrofarmer” Muji Bogaljeviću i koordinatoru za društvenu brigu Kemal-ef. Gutiću.

Obrativši se džematlijama u Džedid džamiji, muftija Fazlović je govorio o ajetima sure El-Fatiha, sure koja prožima cijeli Kur’ani-kerim. Pozvao je džematlije da razmišljaju o njenim porukama i da na najljepši način često upućuju zahvalu Allahu, dželle šanuhu. Muftija je naglasio važnost džemata te je pozvao džematlije da dolaze u svoju džamiju jer ništa ne može zamijeniti blagodati koje imamo u džematu. Pohvalio je vrijedan rad medžlisa Janja i Bijeljina kazavši da smo svi ponosni na imame i džematlije u Janji i Bijeljini, duhovnu snagu i radinost u ovim medžlisima i njihovim džematima.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh