Onaj ko nije zahvalan ljudima nije zahvalan ni Allahu.
(Ebu Dawud i Tirmizi)

Održano opštinsko takmičenje iz vjeronauke

Održano opštinsko takmičenje iz vjeronauke

U prostorijama JU Osnovna škola “Meša Selimović” u Janji, u kabinetu islamske vjeronauke, danas 9. marta 2024. godine održano je opštinsko takmičenje iz vjeronauke za učenike VIII i IX razreda.

Takmičenju je pristupilo 17 učenika iz nekoliko osnovnih škola sa područja Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina i Janja koji su se kvalifikovali na prethodno održanim školskim takmičenjima.

Takmičenjenje je otvorio domaćin takmičenja prof. Samir Baćevac, a zatim i Glavni imam MIZ Janja hafiz Omer-ef. Camić koji se u kratkom obraćanju osvrnuo na značaj učenja, rada i truda na Allahovom putu, posebno kod naših mlađih naraštaja, a zatim zaželio uspjeh u izradi testova svim takmičarima.

Testator je ovaj puta bila psiholog prof. Amila Durgutović koja je pratila tok izrade testova a nakon toga su testovi pregledani i bodovani komisijski u sastavu: prof. Enisa Okanović, prof. Mustafa Hrustanbegović i prof. Samir Baćevac. Nakon pregledanih testova, bodovanja i naknadne kontrole, utvrđeni su sledeći rezultati za prva tri mjesta:

 

VIII razred

1. Nedžla Baćevac – JU Osnovna škola “Meša Selimović” sa osvojenih 71 bod,

2. Nadija Maslić – JU Osnovna škola “Jovan Dučić” Bijeljina, 68 bodova,

3. Ajla Ibišević – JU Osnovna škola “Jovan Dučić” Bijeljina, 65,5 bodova,

 

IX razred

1. Davud Okanović – JU Osnovna škola ” Sveti Sava” Bijeljina sa osvojenih 85,5 bodova,

2. Roberto Bajrić – JU Osnovna škola “Knez Ivo od Semberije” Bijeljina, 63 boda,

3. Indira Simnica – JU Osnovna škola”Meša Selimović” Janja, 61 bod.

Tokom proglašenja rezultata podijeljene su priznanja i novčane nagrade koje su obezbijedili Medžlisi islamske zajednice Bijeljina i Janja kako bi učenike nagradili za njihov trud i podstakli na učenje, rad i uložen trud.

Nagrade uz prigodne nasihate je udijelio glavni imam MIZ Bijeljina Samir-ef. Camić.

Iskrene čestitke svim učesnicima i takmičarima koji su pokazali zavidne rezultate u znanju na ovom zahtjevnom takmičenju.

Ramazan šerif mubarek olsun.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh