Musliman je muslimanu brat: ne nanosi mu nepravdu, ne uskraćuje mu njegova prava i ne ponižava ga. Čovjeku je dovoljno zla to što nipodaštava brata muslimana.
(Muslim)

Radna posjeta Uprave za vjerske poslove Medžlisima Janja i Bijeljina

Radna posjeta Uprave za vjerske poslove Medžlisima Janja i Bijeljina

U srijedu, 12. juna 2024. godine Medžlise (IZ) Bijeljina i Janja posjetili su dr. hfz. Menur-ef. Malkić, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dr. Enes-ef. Svraka, šef Odjela za mekteb i mlade Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, dr. Safija Malkić, voditeljica Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini i dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

Domaćini susreta su bili Glavni imami hfz. Omer-ef. Camić i Samir-ef. Camić i Predsjednici Medžlisa hafiz Fahret Baćevac i prof. Emir Musli.

Tokom posjete gosti su održali sastanke sa predstavnicima Medžlisa, te su obišli Mektebe za predškolski uzrast u Bijeljini i Janji. Dr. hfz. Mensur-ef. Malkić, direktor Uprave za vjerske poslove, je sa svojim saradnicima posjetio Mektebe za predškolski uzrast, a u razgovoru sa djecom, muallimama i odgajateljicama uvidjeli su potencijale, opremljenost i aktivnosti u radu sa najmlađima.

Glavni imami Medžlisa su šefu Odjela za mekteb i mlade Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini dr. Enes-ef. Svraki i dr. Mensur-ef. Husiću, rukovodiocu Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, prezentovali trenutno stanje u mektebima, opremljenost, kadrove te trenutne rezultate i buduće ciljeve.

Dr. Safija Malkić je obavila razgovore sa koordinatoricama za brak i porodicu oba Medžlisa, muallimama Okanović Enisom i Gutić Azeminom.

Radna posjeta je imala za cilj preciznije upoznavanje sa aktivnostima ova dva Medžlisa, sa realizacijom planova u cilju unaprjeđenja rada te napretka na svim poljima.

Dr. hfz. Mensur-ef. Malkić je prenio selame dr. Husein-ef. Kavazovića, Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te napomenuo da, Rijaset Islamske zajednice ne stoji iza ovih Medžlisa nego je sa njima.

Susretima su prisustvovali sekretari Medžlisa i pomoćnici glavnih imama, Mujaga-ef. Cifrić, Kemal-ef. Gutić i Damir-ef. Čokić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh