Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.

Ispraćaj predškolaca iz igraonice “Vildan”

Ispraćaj predškolaca iz igraonice “Vildan”

U petak, 01. jula 2022. godine, u haremu Džedid džamije u Janji polaznici Igraonice “Vildan” su izveli priredbu za roditelje koju su pripremili sa svojim učiteljicama. Priredba je bila povodom ispraćaja drugara koji ove godine u septembru polaze u prvi razred osnovne škole. Visoke temperature nisu spriječile razdraganu dječicu da uživaju u modnoj reviji, recitacijama i plesovima.

Ove godine igraonica “Vildan” ispraća pet budućih školaraca, a bitno je napomenuti da su to polaznici koji su u igraonici još od svoje druge godine života i koji su prošli kroz predškolski program koji je bio u igraonici od mjeseca aprila do mjeseca jula.
Kolektiv Medžlisa Islamske zajednice Janja je ponosan na odgajateljice/učiteljice koje svake godine izvedu generaciju djece koja su spremna za polazak u prvi razred osnovne škole.

Na kraju priredbe djeci su uručene diplome za završeno pohađanje programa u igraonici i poklone koje su im pripremile učiteljice.
Priredbi su prisustvovali predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Janja Husejn Camić i glavni imam hfz. Omer-ef. Camić.
Našim predškolcima želimo puno sreće pri polasku u prvi razred!
Rukovodilac Almedina Durgutović
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh