Ibn Abbas, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kada bi čovjek imao punu dolinu zlata, zaželio bi da ima dvije doline, a njegova usta neće ništa napuniti do prašina, a Allah prima pokajanje od onog ko se pokaje.
(Muttefekun alejhi)

Završena akcija prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode

Završena akcija prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode

Završena je akcija prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode na području MIZ Janja. Kao i prethodnih godina, džematlije su pokazale da izvršavaju svoju obavezu izdvajanja dijela imovine kojim čiste svoj imetak.

Allah Uzvišeni kaže: “Uzmi od dobara njihovih zekat da ih njime očistiš i blagoslovljenim učiniš, i pomoli se za njih, molitva tvoja će ih, sigurno, smiriti. A Allah sve čuje i sve zna.” (Et-Tewba 103.)

Medžlis Islamske zajednice Janja je na ime zekata za svoje poljoprivredne proizvode, proizveo oko 2,5 tone konzumnog krompira od kojeg je većina dostavljena u Behram-begovu medresu u Tuzli. Za sjetvu i cjelokupnu obradu parcele pobrinuli su se imami i uposlenici Medžlisa, te Gradaščević Osmo koji je pomogao prilikom kupljenja krompira. Također, na ime zekata Medžlisa, Behram-begovoj medresi je dostavljeno potrebnih namirnica u vrijednosti oko 800KM.

Zahvaljujemo se našem džematliji, Šukilović Faruku, koji je poljoprivredne proizvode dostavio u Behram-begovu medresu u Tuzli.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Janja, ukupno je prikupljeno: 3,6 t krompira, 4,6 t kupusa, 865 kg luka, 900 kg paprika, 670 kg brašna, te ostalih namirnica ukupne težine 11,7 tona.

Poljoprivredni proizvodi su dostavljeni u Behram-begovu medresu u Tuzli, Mekteb za predškolski uzrast “Vildan” u Janji, narodnu kuhinju “Hasna” u Janji, te u organizaciji OPZ “Agrofarmer” sa p.o. Janja, oko 4 tone za Narodnu kuhinju u Vitinici.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh