Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik – prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari.
(Muslim)

Uručena vakufnama hanumi Šefiki Beganović

Uručena vakufnama hanumi Šefiki Beganović

Predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Janja, hadži Husejn Camić i Glavni imam hafiz Omer-ef. Camić su posjetili Beganović Šefiku hanumu u njenom domu u Tuzli, te joj uručili Vakufnamu. Posjeta je realizovana u petak, 02. septembra 2022. godine.

Rukovodioci Medžlisa su ovom prilikom kao znak zahvalnosti Šefiki hanumi uručili Mushaf i uputili dovu Gospodaru da ovaj hajr upiše u knjigu njenih dobrih djela.

Beganović (Osman) Šefika je, uz nesebičnu pomoć njene kćerke Čeliković Nizame, uvakufila 3,6 duluma zemlje u Janji, parcelu “Preljevi”.

Vakufnama je dokument koju je izdala Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, odnosno certifikat kao dokaz pravilnog i priznatog uvakufljenja.

Šefika hanumu su ovom prilikom također posjetili Kemal-ef. Gutić i Dženan-ef. Karasalihović.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh