Strogo se čuvajte sumnjičenja, jer je sumnjičenje najlažniji govor.
(Buharija i Muslim)

Članovi Asocijacije Zul-Hulejfa bedeli za rahmetli Ibrahima Korajčevića i Osmana Gutića

Članovi Asocijacije Zul-Hulejfa bedeli za rahmetli Ibrahima Korajčevića i Osmana Gutića

Trojica janjanskih dječaka utopili su se u subotu 20.07.2013.godine na kupalištu koje se nalazi na mjestu spajanja rijeke Drine i kanala Dašnica.

Dječaci su sa još četvoricom prijatelja došli na kupalište kako bi se rashladili. Prema pričanju očevidaca, kupali su se u plićem dijelu rijeke, ali ih je uhvatila matica i povukla u dubinu gdje je mnogo riječnih virova. Četvorica su se uspjela spasiti, dok je hladna i duboka rijeka na dno povukla Ibrahima, Osmana i Ejjuba. Beživotna tijela dječaka izvučena su iz rijeke oko sat vremena nakon utapanja, a u traženju su učestvovali pripadnici Granične policije, Civilne zaštite i lokalnog ronilačkog kluba.

Trojica dječaka bili su uzorni učenici i pohađali su mekteb, kazali su njihovi prijatelji i komšije.

Gradić Janja na sjeveroistoku BiH, u opštini Bijeljina, ne pamti sličnu tragediju još od 60-ih godina prologa stoljeća. Stanovnici Janje su od subote u šoku i nevjerici, a mnogi od njih još se ne mogu pomiriti s činjenicom da Ibrahima, Osmana i Ejjuba više nema među njima. (klix.ba)

Allahovom voljom članovi naše Asocijacije hadži Dževad Koldžo (predsjednik) i hadži Nurko Čaušević ove godine su na hadž otputovali kao bedeli za rahmetli Ibrahima Korajčevića i Osmana Gutića, dječake koji su zajedno sa Ejjubom Camićem Allahovom voljom preselili kao utopljenici u rijeci Drini u julu ove godine dok je bedel za rahmetli Ejjuba Camića njegov otac Omer-ef. (na slici u sredini sa hadži-Dževadom i hadži-Nurkom) inače glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja. Bitno je spomenuti da je MIZ Janja organizator prikupljanja sredstava naime bedeluka za rahmetli Ibrahima Korajčevića i Osmana Gutića.

            (zulhulejfa.ba)

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh