Enes, r.a., prenosi od Allahova Poslanika, s.a.v.s., da je Allah, d.š., rekao: Ukoliko Ja nekog od Svojih robova iskušam oduzimanjem njegovog vida, pa se strpi - i ne rekne radi toga nita loše, to ću mu nadoknaditi Džennetom.
Hadis bilježi: Buhari

Službena posjeta predstavnika MIZ-Janja i Bijeljina džematima Ljubljanja, Klagenfurt i Graz

Službena posjeta predstavnika MIZ-Janja i Bijeljina džematima Ljubljanja, Klagenfurt i Graz

U jutarnjim satima, 27.09.2014., delegacija iz Janje i Bijeljine je imala priliku posjetiti džemat Ljubljanja koji je u sklopu Mešihata Slovenije. Prijatnim dočekom i upoznavanje sa radom islamske zajednice u Ljubljani je rukovodio Senad ef. Karišik, potom je predsjednik džematskog odbora h. poveo delegaciju do gradilišta gdje se gradi kompleks u vrijednosti od 35 miliona eura. Upriličena nam je i posjeta sekretaru Mešihata Slovenije Nevzetom Porić koji nas upoznaje sa cjelokupnom slikom islama u Sloveniji.
U nedjelju, 28.09.2014., delegacija je bila u Austriji ito u prijepodnevnim satima u gradu Klagenfurt gdje su doček i upoznavanje sa džematskim aktivnostima predvodili hfz. Omer ef. i član džemata Ramo Jakubović, a već u poslijepodnevnim satima smo imali priliku posjetiti džemat Graz gdje smo prijatno iznenađeni dočekom velikog broja Janjaraca i Ibrahim ef. Čikarićem. O samoj inicijativi pa do sadašnjeg stanja izgradnje džamije nas je upoznao Ibrahim ef., a ako Bog da planiraju do prvog snijega i izgraditi krov istoimene džemije. Nakon službenog dijel dočeknam je upriličio i Janjarac Sead Berbić kod kojeg smo imali 15-to minutno druženje uz kahvu i hurmašice.
Zahvaljujemo se domaćinima i nadamo se da će iz ove posjete proisteći još bolja saradnja sa gore pomenutim džematima.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh