Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.

Sportsko-edukativni susreti “25. novembar” za djevojke u Srebreniku

Drugi sportsko-edukativni susreti “25. novembar” odigrani su u nedjelju, 24. novembra 2019. godine, u sportskoj dvorani Druge osnovne škole u Srebreniku. Na susretima su učestvovale predstavnice 11 medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog, i to iz: Brčkog, Gračanice, Gradačca, Janje, Kladnja, Odžaka, Lukavca, Tuzle, Zvornika, Živinica i Srebrenika kao domaćina.

Susreti su organizirani u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, te je zbog toga upriličen i čas historije kojeg je održala Musić Meliha. Na samom početku, odlomak iz Kur’ana Časnog proučila je Amina Karić, koordinatorica za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Puračić, a zatim se obratila Edina Mujkić, koordinatorica za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Srebrenik, koja je otvorila ovogodišnje susrete.

Ekipa Medžlisa IZ Janja je u pomenutim disciplinama pokazala hrabrost i požrtvovanost. Međutim, teško je bilo boriti se protiv ekipe iz Živinica koje su kasnije osvojila 3. mjesto iz odbojke, te takmičarke iz Odžaka koja je osvojila 1. mjesto iz stonog tenisa. Susreti su protekli u lijepoj atmosferi i ugodnom druženju, a pobjednice susreta u odbojci su: I mjesto: Mreža mladih Srebrenik II mjesto: Mreža mladih Zvornik III mjesto: Mreža mladih Živinice U stonom tenisu najuspješnije su bile: I mjesto: Elma Dubrić, Mreža mladih Odžak II mjesto: Meliha Mašić, Mreža mladih Srebrenik III mjesto: Lara Ganibegović, Mreža mladih Gradačac

Susreti “25. novembar” je projekat sportsko-edukativnog karaktera koji se organizuje drugu godinu zaredom. Organizatori ovogodišnjih susreta bili su Mreža mladih i Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog zajedno s Medžlisom Islamske zajednice Srebrenik. U povratku, mladi su posjetili Kulu Huseina-kapetana Gradaščevića te susjedno Brčko gdje su odmarali uz pogled na Savu.

Nadamo se boljim rezultatima iduće godine ako Bog da, i zahvaljujemo se domaćinima na lijepom dočeku i ugodnoj atmosferi.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh