Prenosi Ebu Zenad od El-Ea'redža, ovaj od Ebu Hurejre, a on od Poslanika, alejhis-selam, da je rekao: Neće biti Sudnjeg dana sve dok se ljudi ne počnu natjecati u izgradnji visokih građevina!
(Buhari)

Najmlađi obilježili Ramazanski bajram

Najmlađi obilježili Ramazanski bajram

U prostorijama Igraonice Vildan ovih dana bilo je veselo, na svakom koraku pričale su se priče o bajramu, o bajramskim odijelima, o iščekivanju bajramluka, a spremale su se i bajramske čestitke za najmilije.

Ispratili smo najdražeg gosta pomalo tužni ali ipak radosni i puni nade da će nam Allah primiti naš post i ibadet. Da bajramski blagdani donose posebnu radost najbolje svjedoče dječija lica.

Na njima se nijedna emocija ne moze sakriti, a naši mališani su sa bajramskim paketićima otišli svojim kućama punih ruku, a bitnija od toga jesu njihova srca puna ljubavi i radosti zbog Ramazanskog bajrama.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način u mubarek danima mjeseca Ramazana obradovali polaznike naše igraonice, zahvaljujemo se Uredu za društvenu brigu što su obezbijedili bajramske paketiće za djecu i želimo svima Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh