Čuvajte se pretjerivanja u vjeri, jer uistinu ono što je uništilo one prije vas je pretjerivanje u njoj.
(Ahmed)

Prijem za učenicu generacije u JU OŠ “Meša Selimović” Janja

Prijem za učenicu generacije u JU OŠ “Meša Selimović” Janja

Glavni imam hafiz Omer-ef. Camić i Predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Janja hafiz Fahret Baćevac priredili su prijem za učenicu generacije u JU OŠ “Meša Selimović” Janja, Aletović Aišu.
Za učenika generacije u školskoj 2022/2023. godini proglašena je učenica IX 4 razreda Aletović Aiša, kćerka Azema i Merside.
Aiša je kao vrijedna i odgovorna učenica kroz devetogodišnje obrazovanje imala primjerno vladanje i bila super odlična učenica. Uspješno je predstavljala svoju školu na brojnim takmičenjima i ostvarivala je zavidne rezultate. Također je učestvovala u mnogim vannastavnim i vanškolskim aktivnostima.
Aletović Aiša je pored odličnih rezultata u školi ostvarivala zapažene rezultate na mektebskim takmičenjima.
Tokom susreta hafiz Omer-ef. i hafiz Fahret su uputili iskrene čestitke Aiši i njenim roditeljima, te istakli važnost njenog obrazovanja te budućeg društvenog angažmana. Podsjećamo da je Aiša bila polaznica Vildana, a kasnije i redovna polaznica našeg mekteba. Posebno nas raduje činjenica da je Aletović Aiša upisala Behram-begovu medresu u Tuzli, te se radujemo njenim budućim uspjesima tokom školovanja.
Hafiz Baćevac Fahret je Aiši, u ime Medžlisa Islamske zajednice Janja, uručio Mushaf te skromnu hediju.
Prijem je održan u petak, 23. juna 2023. godine, kojem su pored Aišinih roditelja prisustvovali i njen muallim Kemal-ef. Gutić i sekretar Mujaga-ef. Cifrić.
Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh