Poslanik s.a.w.s. kaže: Ko pomiluje glavu siročeta – radi Allaha dž.š. – za svaku pomilovanu dlaku će mu se upisati po jedno dobro djelo, a ko se bude na pravi način starao o siročetu ja i on ćemo zajedno biti u džennetu – kao ova dva prsta!

Bajramska akademija

Prvog dana našeg mubarek blagdana Ramazanskog bajrama u Domu kulture “Mula-Alija Sadiković” upriličena je Bajramska akademija za građane Janje. Akademijiu su pripremili učenici medresa koji su bili na ramazanskoj praksi, polaznici mekteba te vrijedna omladina Janje pod vodstvom Emine Aganović studentice FIN-a u Sarajevu. Program su sačinjavale prelijepe ilahije, kaside i sevdalinke u kojima su svi prisutni uživali.

Glavni imam MIZ Janja Omer ef. Camić nije krio svoje oduševljenje programom te je iskoristio lijepo raspoloženje koje je vladalo i svim prisutnim poželio bajram mubarek uz želju da ovi dani budu povod za veselje.

Imam Palutinske džamije Omer ef. Jakubović je iskoristio ovu priliku da ispuni svoje obećanje koje je dao na početku mjeseca ramazana te nagradi polaznike mekteba koji su bili najredovniji u džematu na namazima.

Na samom kraju program su uljepšali polaznici igraonice “Vildan” svojim recitacijama i pjesmicama.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh