Prenosi Ebu Zenad od El-Ea'redža, ovaj od Ebu Hurejre, a on od Poslanika, alejhis-selam, da je rekao: Neće biti Sudnjeg dana sve dok se ljudi ne počnu natjecati u izgradnji visokih građevina!
(Buhari)

Čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Sjećajući se šehida, i njihove žrtve za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, u Janji je obilježen Dan državnosti.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine se obilježava 25. novembra. Tog dana 1943. godine, na prvom zasijedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih građana, te ravnopravnost Republike BiH unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

Učenjem Fatihe, i sjećanjem na šehide, džematlije i delegacija predstavnika Bošnjaka, koje su činili: Delagat u Vijeću naroda entiteta RS, prof. Baćevac Samir, predsjednik Savjeta MZ Janja i budući odbornik u Skupštini grada Bijeljina, Azem Aletović, Glavni imam hafiz Omer -ef. Camić, predsjednik MIZ Janja h. Husejn Camić i Adem -ef. Gutić, obilježen je Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Janji.

Svim građanima upućujemo čestitke povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jedine nam domovine!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Janja

Na vrh